Pranešama, kad visos atsargos buvo išpirktos per kelias valandas.

Tuo tarpu konkuruojantis tinklas „Lidl“ pranešė, kad jo interneto svetainės veikla ėmė strigti nuo lankytojų gausos, kai tinklas pasiūlė įsigyti testų internetu.

„Norime patikinti visus, kurie išėjo tuščiomis rankomis, kad artimiausiomis dienomis bus gauta naujų atsargų“, – laikraščiui „Bild“ teigė „Aldi“ atstovas.

Vokietijos vyriausybė mano, kad greitieji testai bus labai svarbūs per kitą pandemijos etapą, nes šalies gyventojai jau pavargo nuo ribojamųjų priemonių, o skiepijimo tempai tebėra vangūs.

Nuo pirmadienio visi vokiečiai turės teisę į vieną nemokamą greitąjį testą per savaitę, kurį atliks profesionalas vaistinėse ar paskirtuose tyrimų centruose.

Keletas gamintojų taip pat gavo sukurtų savidiagnostikos testų patvirtinimą.

Šio žingsnio tikslas yra suteikti žmonėms daugiau laisvės po kelis mėnesius trukusio karantino ir bendravimo apribojimų, tačiau ekspertai pabrėžė, kad greiti testai yra mažiau patikimi nei įprasti PGR tyrimai ir kad reikia laikytis įprastų higienos priemonių net ir gavus neigiamą rezultatą.

„Aldi“ leido vienam asmeniui įsigyti vieną pakuotę su penkiais testais už 24,99 euro kainą. Tyrimas atliekamas tamponėliu palietus nosies gleivinę, o rezultatas gaunamas per 15 minučių.

„Lidl“ pasiūlymas yra panašus ir kainuoja 21,99 euro.

Greitasis COVID-19 testas

Testai artimiausiomis dienomis taip pat bus pradėti pardavinėti didžiuosiuose vaistinių tinkluose ir kitose prekybos vietose.

Sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas, jau sulaukęs daug kritikos dėl lėtos vakcinacijos Vokietijoje, pažadėjo, kad visiems bus prieinama „daugiau nei pakankamai“ greitųjų tyrimų, įskaitant 50 mln. nemokamų tyrimų per mėnesį.

Visgi kritikai abejoja, ar vietos institucijos pasirengusios patenkinti didžiulę paklausą.

Meklenburgo-Vakarų Pomeranijos žemės premjerė Manuela Schwesig pareiškė, kad prekybos centrai yra geriau pasirengę nei federalinė vyriausybė.

„Nesuprantu, kodėl greituosius testus pardavinėja didieji mažmenininkai, tačiau jie dar tik bus užsisakyti vaikų darželiams ir mokykloms“, – kalbėjo ji.

Vokietija pastarosiomis savaitėmis mėgina sumažinti COVID-19 plitimą, tačiau pastarosiomis dienomis skaičiai stovi vietoje ar net auga.

Remiantis Roberto Kocho instituto duomenimis, šeštadienį Vokietijoje fiksuota 9 557 naujų užsikrėtimo atvejų ir 300 mirčių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)