H. Akaras ir oro, sausumos bei jūrų pajėgų vadai sraigtasparniu į laivą „Oruc Reis“, plaukiojantį prie Egėjo jūros, sakoma Gynybos ministerijos pranešime, bet tikslios vietos nenurodoma.

Praeitais metais Turkija pasiuntė „Oruc Reis“ ir karo laivų į ginčijamus vandenis ir kelis kartus pratęsė šią misiją, nepaisydama Graikijos ir Europos Sąjungos raginimų sustabdyti šiuos veiksmus.

Turkija sako, jog Graikija naudojasi savo salomis, kad galėtų reikšti pretenzijas į dideles akvatorijas Egėjo ir Viduržemio jūrose. Tuo metu dėl Turkijos vykdomo telkinių žvalgymo ES pernai gruodį Ankarai paskelbė sankcijų.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas šeštadienį pažadėjo, kad jo šalis neatsisakys savo teisių Viduržemio jūros rytuose.

Ankara pirmąsias dideles laivyno pratybas „Blue Homeland“ surengė 2019 metais, kad išbandytų savo kovinius pajėgumus Egėjo ir Viduržemio jūrose, tačiau pernai jas atšaukė dėl koronaviruso pandemijos.

Šiemet manevrai, prasidėjęs vasario 25-ąją ir pasibaigsiantys kovo 7-ąją, vykdomi „dar stipriau ir organizuočiau“, per tiesioginę vaizdo transliaciją sakė R. T. Erdoganas.

„Turime galimybę pamatyti mūsų didvyriškos kariuomenės išmanymą ir pajėgumus“, – pabrėžė jis.

„Nesikėsiname į jokios šalies sausumos ir jūros teritorijas ar suverenitetą. Mes tik stengiamės apsaugoti savo tėvynę ir teise“, – kalbėjo prezidentas ir pridūrė, kad Ankara tai darys „bet kokia kaina“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)