„Kas yra vakcina? Negyvas virusas. Aš jau buvau susidūręs su gyvu virusu. Aš jau turiu imunitetą. Tegul kiti skiepijasi“, - sakė politikas, kuris praėjusių metų liepą jau persirgo koronaviruso sukeliama liga.

„Ateityje, kai visi pasiskiepys, ir aš, jeigu nuspręsiu skiepytis, tai padarysiu“, - pridūrė valstybės vadovas, pabrėždamas, jog jis, kaip ir anksčiau, mano, kad vakcinacija turi būti savanoriška. Tačiau prezidentas pažymėjo, kad vyriausybė aprūpins skiepais visus šalies gyventojus.

J. Bolsonaras pirmą kartą viešai prabilo apie galimybę pasiskiepyti nuo Covid-19. Anksčiau jis ne sykį skeptiškai vertino vakcinų nuo koronaviruso efektyvumą ir saugumą, teigdamas, kad skiepai gali turėti neigiamų padarinių vakcinuojamųjų gyvybei ir sveikatai.

Vakcinacija nuo koronaviruso Brazilijoje prasidėjo sausio 18 d. Iki kovo 5 d. vakaro pirmąją vakcinos dozę gavo beveik 7,94 mln. brazilų (3,75 proc. gyventojų), abi dozes – 2,6 mln. žmonių (1,23 proc. gyventojų).

Brazilija, kur pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo patvirtintas praėjusių metų vasario 26 d., užima trečiąją vietą pasaulyje po JAV ir Indijos pagal užsikrėtusiųjų skaičių (10 869 227). Pagal mirčių skaičių (262 7700 ji atsilieka tik nuo JAV.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)