Trečiadienį tame pačiame regione įvyko stipresnis drebėjimas, jo metu sužeista 11 žmonių.

Ketvirtadienio drebėjimas buvo 5,6 balo, pranešė JAV geologijos tarnyba (USGS).

Drebėjimas buvo juntamas 20 km spinduliu aplink Elasoną, esančią netoli Larisos.

Apie nukentėjusius žmones kol kas nepranešama.

Tačiau per drebėjimą netoli UNESCO Pasaulio paveldo sąrašo objekto – Meteoros ortodoksų vienuolynų – ir kitur krito akmenys, dar labiau buvo apgadinti pastatai, nukentėję per trečiadienio drebėjimą, sakė gelbėjimo tarnybos.

Valstybinės televizijos ERT reportaže buvo matyti panikos apimti gyventojai gatvėse.

Atėnų observatorija nurodė, kad požeminis smūgis buvo „labai stiprus“ ir įvyko 20 val. 38 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, maždaug 16 km nuo Elasonos ir 244 km į šiaurę nuo Atėnų.

Graikijos žemės drebėjimų apsaugos tarnybos vadovas Eftimijas Lekas radijui „Skai“ sakė, kad naujo drebėjimo epicentras buvo už maždaug 5 km nuo trečiadienio drebėjimo epicentro.

„Naujasis drebėjimas suaktyvino antrą sprūdį, esantį netoli sprūdžio, kur drebėjimas įvyko trečiadienį, o tai retas atvejis Graikijoje“, – sakė Atėnų observatorijos seismologas Tanasis Ganas.

„Paprastai po tokio pagrindinio žemės drebėjimo, koks įvyko trečiadienį, būna tik pakartotinių požeminių smūgių. Retai įvyksta antras pagrindinis žemės drebėjimas po tokio trumpo laiko“, – minėtam radijui sakė jis.

Graikija yra viena iš dažniausiai žemės drebėjimų patiriančių Europos šalių, tačiau dauguma drebėjimų įvyksta jūroje ir aukų nepareikalauja.

Spalį Egėjo jūroje tarp Graikijai priklausančios Samo salos ir Turkijos vakarinio Izmyro miesto įvyko 7 balų drebėjimas. Samo saloje sugriuvus pastatui žuvo du paaugliai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)