Būdama Austrijos užsienio reikalų ministre, K. Kneissl 2018 metais savo vestuvėse sulaukė Vladimiro Putino, su Rusijos prezidentu netgi šoko. Nuo tada, kai po metų darbą vyriausybėje baigė, daug prisidėjo kuriant dokumentinę medžiagą Kremliaus finansuojamam naujienų kanalui RT.

Į prašymą pakomentuoti situaciją, K. Kneissl „Bloomberg“ žurnalistams neatsakė.

Jeigu „Rosneft“ akcininkai pritars K. Kneissl kandidatūrai, ji prisidės prie buvusio Vokietijos kanclerio Gerhardo Schroederio, kuris nuo 2017 metų užima valdybos pirmininko ir nepriklausomo direktoriaus pareigas.

Artimi G. Schroederio ryšiai su Kremliumi Vokietijoje sulaukia nemažai kritikos.

Nors Rusija praeitais metais ir sumažino savo akcijų dalį „Rosneft“ iki kiek daugiau nei 40 proc. akcijų, ji ir toliau išlieka didžiausia akcininke, o tai reiškia, kad jos teikiamai kandidatūrai bus neabejotinai pritarta.


Delfi primena, kad 2018 metų birželio pradžioje Vienoje viešėjusį Rusijos prezidentą V. Putiną tuometinė Austrijos užsienio reikalų ministrė pakvietė į savo vestuves, šitaip gerokai nustebindama daugelį dėl didėjančios Europos Sąjungos ir Maskvos konfrontacijos sunerimusių politinės situacijos stebėtojų.

Į vestuves V. Putinas atvyko nešinas puokšte gėlių ir lydimas liaudies dainomis jaunavedžius pasveikinusių kazokų. Minėtina, kad Rusijos vadovo apsilankymas vestuvėse tebuvo epizodinis stabtelėjimas pakeliui į netoli Berlyno nusimačiusį susitikimą su Vokietijos kanclere Angela Merkel.

Šviesia tautinį kostiumą primenančia suknia pasipuošusi 53-ejų metų K. Kneissl atrodė ypač patenkinta, sutikdama į savo ir verslininko Wolfgango Meilingerio vestuvių iškilmes atvykusį Rusijos lyderį.

Anksčiau Austrijos gynybos ministerijoje dirbęs, o dabar Europos užsienio santykių taryboje atsakingas pareigas užimantis Gustavas Gresselis kalbėdamas su portalu „NBC News“ užsiminė, kad K. Kneissl V. Putinas pasinaudojo kaip „naudinga idiote“, siekdamas įrodyti, kad jokios izoliacijos nepatiria, o atvirkščiai – turi Europoje sąjungininkų.

Tai, anot specialisto, yra svarbi žinutė tiek tarptautinei, tiek gimtosios jo šalies bendruomenei, pasiųsta neslūgstant įtampai su Rusiją kritikuojančiais Vakarais. „Ji greičiausiai net nesuvokia, kad ja buvo pasinaudota, – sakė G. Gresselis. – Ji mano, kad dabar tapo svarbesnė, be to, yra gera V. Putino draugė.“