Pasak jos, vyriausybė įvedė labai griežtus suvaržymus, griežtesnius nei pernai pavasarį. Nuo to laiko buvo priimta įstatymų pataisų, kad vyriausybė galėtų įvesti suvaržymus neskelbdama nepaprastosios padėties, nurodė K. Kallas.

„Iš esmės nepaprastoji padėtis yra susiklosčiusi, – sakė ji. – Viruso plitimas primena sprogimą, todėl visi privalome laikytis suvaržymų. Kovo mėnuo bus labai sunkus.“

Vyriausybės vadovė pabrėžė, kad suvaržymais, kuriuos teko įvesti, siekiama stabdyti viruso plitimą ir kad gali būti įvesti dar griežtesni suvaržymai, įskaitant judėjimo ribojimą.

Valstybė griežčiau tikrina, kaip laikomasi ribojimų, įskaitant reikalavimą dėvėti kaukes, ir ketina tai daryti dar griežčiau, sakė K. Kallas.

Kaja Kallas

Ji pridūrė, kad kompanijos, kurios nesilaikys suvaržymų, bus uždarytos be jokių kompensacijų.

Estijoje per praėjusią parą atlikus 6 969 testus nustatyta 1 420 naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, taip pat mirė aštuoni anksčiau užsikrėtę žmonės, ketvirtadienį pranešė sveikatos apsaugos tarnybos.

Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 1 467 naujus COVID-19 atvejus ir 10 pacientų mirtį.

Sergamumas COVID-19 per pastarųjų dviejų savaičių laikotarpį Estijoje siekia 1 153,22 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Ketvirtadienio ryto duomenimis, šalies ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 564 žmonės, iš jų 53 – intensyviosios terapijos skyriuose. Dirbtinis plaučių vėdinimas buvo reikalingas 28 pacientams.

Nuo pandemijos pradžios Estijoje patvirtinta iš viso 70 610 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 623 pacientai mirė, 53 360 – pasveiko.

Iš viso 87 086 asmenys Estijoje paskiepyti nuo COVID-19 bent viena vakcinos doze, 39 762 yra gavę abi vakcinos dozes.

Estijoje trečiadienį įsigaliojo papildomi koronaviruso apribojimai, sveikatos ekspertams įspėjant dėl didėjančio sergamumo koronavirusu.

Vyriausybė nurodė uždaryti laisvalaikio, kultūros ir pramogų įstaigas, nors iki šiol joms buvo leidžiama dirbti ribotu pajėgumu.

Mokyklos tęsia darbą daugiausiai nuotoliniu būdu, kontaktiniu būdu mokosi tik pradinių klasių moksleiviai. Lauke leidžiama būriuotis ne didesnėms kaip 10 žmonių grupėms.

Nors restoranai anksčiau galėjo dirbti 50 proc. pajėgumu ir iki 18 val., vyriausybė nusprendė pajėgumus sumažinti iki 25 proc. ir leido dirbti tik darbo dienomis.

Tokios pat taisyklės taikomos nebūtinųjų prekių parduotuvėms. Atviromis išlieka maisto produktų parduotuvės, tačiau jos privalo laikytis higienos reikalavimų.

Apribojimai šalyje galios iki kovo 28 d. Vyriausybė papildomų priemonių įvedimą aiškino didėjančiais infekcijų skaičiais. Praeitą savaitę šalyje buvo užregistruota daugiau kaip 8 tūkst. naujų infekcijų, palyginti su 5,5 tūkst. ankstesnę savaitę, televizijai sakė viešojo administravimo ministras Jaakas Aabas.

Europos ligų kontrolės ir prevencijos centro (ECDC) duomenimis, Estija šiuo metu pirmauja Europoje pagal sergamumą koronavirusu. 1,3 mln. gyventojų turinti šalis nuo pandemijos pradžios užregistravo beveik 70 tūkst. infekcijos atvejų ir 615 su liga susijusių mirčių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)