212 mln. gyventojų turinčioje šalyje iš viso patvirtintas 257 361 mirties nuo COVID-19 atvejis, nurodo Sveikatos apsaugos ministerija. Tai yra antras didžiausias skaičius pasaulyje po Jungtinių Valstijų.

Brazilija ir toliau neturi vieningo atsako į pandemiją: atskiri miestai ir valstijos nustato savo politiką, o kraštutinių dešiniųjų prezidentas Jairas Bolsonaro kiekviena pasitaikiusia proga pliekia ekspertų rekomendacijas dėl pandemijos valdymo, priešinasi karantino priemonių įvedimui ir reikalavimui dėvėti kaukes.

Keli miestai ir valstijos praėjusią savaitę pradėjo taikyti naujus ribojimus, siekdami išvengti ir taip apkrautų ligoninių perkrovimo.

Brazilijoje vakcinavimo kampanija prasidėjo sausio viduryje, tačiau šalis gerokai atsilieka įgyvendindama vyriausybės pažadą iki metų pabaigos paskiepyti visus gyventojus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)