Priežiūros taryba nurodė, kad PBK platino neteisingą ir klaidinančią informaciją apie COVID-19 ir tuo sukėlė pavojų visuomenės sveikatai.

Klaidinanti informacija, taip pat ir dėl to, kad COVID-19 užkrečiamumas mažas, buvo pateikta PBK laidoje „Zdorovje“ 2020 metų gruodžio 27 dieną ir laidoje „Žit zdorovo“. Sveikatos apsaugos ministerija ir Ligų prevencijos ir kontrolės centras patikrino virtinę per šias laidas padarytų pareiškimų ir patvirtino, kad jie yra neteisingi.

Minimi pareiškimai galėtų didinti koronaviruso plitimą tarp šeimos narių, ypač tarp pagyvenusių žmonių ir vaikų, be to, galėtų mažinti žmonių norą laikytis epidemiologinio saugumo taisyklių. NEPLP mano, kad PBK nesiėmė būtinų priemonių informacijos teisingumui, poveikiui ir galimai rizikai įvertinti.

„Tokiu metu, kai šalyje dėl koronaviruso plitimo buvo paskelbta ekstremalioji padėtis ir kai viešojoje informacinėje erdvėje ir taip yra didelis dezinformacijos pavojus, neteisingos ir klaidinančios informacijos platinimas elektroninėse žiniasklaidos priemonėse gali kelti rimtą pavojų visuomenės sveikatai“, – sakė NEPLP narys Patrikas Griva.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)