Aukščiausia bausmė Egipte – daugiausiai gyventojų turinčioje arabų valstybėje – nuteistiems civiliams įvykdoma pakariant.

„11 žmonių buvo įvykdytos mirties bausmės Burg al Arabo kalėjime“ netoli Aleksandrijos miesto, naujienų agentūrai AFP sakė saugumo šaltinis, nesutikęs skelbti savo pavardės.

„Jie visi buvo nuteisti žmogžudysčių bylose“ dėl pastaraisiais metais įvykdytų nužudymų Aleksandrijos ir Bucheiros muchafazose, sakė šaltinis.

Pasak jo, šeštadienį buvo pakarti penki kiti nuteistieji, tarp jų trys moterys.

Teisių gynimo organizacija „Amnesty International“ gruodžio mėnesį pasmerkė „šiurpinantį egzekucijų daugėjimą“ prezidento Abdel Fattaho al Sisi valdomame Egipte.

A. F. al Sisi iškilo į valdžią kariuomenei 2013 metais nuvertus islamiškų jėgų prezidentą Mohamedą Mursi ir vadovauja tebesitęsiančiai plataus masto kampanijai prieš kitokias nuomones.

Londone įsikūrusi „Amnesty International“ tuomet sakė, kad 2020-ųjų spalį ir lapkritį buvo pakarti mažiausiai 57 vyrai ir moterys.

„Egipto valdžia pastaraisiais mėnesiais vykdė siaubingą egzekucijų seriją, pasiųsdama myriop dešimtis žmonių, kai kuriais atvejais po itin neteisingų masinių teismo procesų“, – sakė organizacijos tyrimų direktorius Artimiesiems Rytams ir Šiaurės Afrikai Philipas Lutheris.

„Šokiruojantis mirčių skaičius tikriausiai yra mažesnis už tikrąjį, nes Egipto valdžia neskelbia statistinių duomenų apie egzekucijas ar mirti nuteistus kalinius“, – pridūrė „Amnesty International“.

Niujorke įsikūrusi organizacija „Human Rights Watch“ (HRW) tuo metu taip pat griežtai kritikavo dažnėjančias Egipto „masines egzekucijas“. Abi grupės ragino valdžią jas „nedelsiant sustabdyti“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)