Apie 40 mln. gyventojų turinti šalis skiepyti žmones nuo koronaviruso pradėjo praėjusią savaitę, tačiau valdžia jau sulaukė kritikos dėl lėto vakcinavimo.

M. Stepanovas, paskiepytas prieš kameras sostinės Kijevo ligoninėje, siekė padidinti pasitikėjimą „AstraZeneca“ vakcina, kurios pirmosios 500 000 dozių Ukrainą pasiekė praėjusį mėnesį.

Tačiau daug ukrainiečių, įskaitant medicinos darbuotojus, kurie skiepijami pirmiausia, skeptiškai nusiteikę šios vakcinos atžvilgiu.

„Šiandien savo pavyzdžiu įrodžiau, kad Ukrainos gauta vakcina yra absoliučiai saugi ir veiksminga“, – sakoma M. Stepanovo pranešime, paskelbtame po vakcinacijos.

Sveikatos apsaugos ministerijos spaudos tarnyba pranešė, kad per pirmąsias penkias vakcinacijos kampanijos dienas paskiepyti tik 3 000 medicinos darbuotojų.

Ukrainos žiniasklaida pranešė, kad dalį nepanaudotų dozių teko išmesti, nes gydytojai neatvyko skiepytis jiems paskirtu metu.

Vyriausybė jau sulaukė kritikos dėl lėto vakcinavimo, o Ukrainos įstatymų leidėjai penktadienį pakvietė sveikatos apsaugos ministrą į parlamentą pranešti apie kampaniją.

M. Stepanovas pirmadienio vakarą televizijai ICTV sakė besitikintis, kad vasarą šalis paspartins gyventojų skiepijimo nuo COVID-19 procesą. Planuojama, kad iki vasaros pabaigos per mėnesį jau bus vakcinuojama po 5–7 mln. gyventojų.

Ukrainoje patvirtinti per 1,3 mln. užsikrėtimo COVID-19 atvejų, daugiau kaip 26 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)