Kaip informuoja independent.co.uk, praėjusią savaitę Didžiosios Britanijos parlamento Iždo komitetui A. Bailey pareiškė, jog susidaro įspūdis, kad ES labiau suinteresuota finansinių sandorių perkėlimu iš JK sostinės į Europą, nei pastangų dėjimu, kad JK reglamentai atitiktų ES reglamentus.

„Regis, čia krypsta derybos, – sakė jis parlamentarams. – Manęs tai nestebina. „Brexit“ tapo stimulu persvarstyti šią diskusiją.“

Pasak A. Bailey, panašu, kad ES rengėsi daryti kontrolės spaudimą ES finansinėms kompanijoms, kad šios perkeltų savo veiklą iš Londono Sičio į ES.

A. Bailey teigimu, tai būtų klausimo paaštrėjimas. „Sakyčiau, kad tai būtų labai prieštaringa pozicija, o mes turėtume ir norime labai tvirtai tam priešintis“, – pabrėžė jis.

Pernai ES garantavo, kad bus įvestas laikinas eurais išreikštų išvestinių finansinių priemonių tarpuskaitos ekvivalentiškumas, kas sudarys sąlygas tęsti šią veiklą Londono Sityje, pasibaigus pereinamajam laikotarpiui ir įsigalėjus „Brexit“.

JK tikisi pasiekti visišką ekvivalentiškumą tarpuskaitai ir kitoms finansinėms veikloms. Šiuo metu deramasi su Briuseliu dėl memorandumo, padėsiančio geriau suprasti finansines pasaugas, priėmimo.

Tiesa, A. Bailey teigimu, pastarojo meto ES veiksmai rodo, kad ekvivalentiškumas tebuvo intermedija, o ES tikrasis siekis – slapčia pervesti finansinę veiklą į bloko šalis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)