„Respublikos prezidentas nusprendė grąžinti premjero aparatui įsako projektą dėl ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko atleidimo. Šis sprendimas visai nepadeda išspręsti [susidariusios] padėties“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė N. Pašinianas.

Jis pranešė, kad nustatyta tvarka vėl nusiuntė prezidentui Armenui Sargsianui prašymą dėl O. Gaspariano atleidimo.

„Tikiuosi, kad įsakas bus pasirašytas nustatyta tvarka“, – pažymėjo N. Pašinianas.

Anksčiau šeštadienį Armėnijos prezidentas A. Sargsianas nesutiko atstatydinti O. Gaspariano, nepaisydamas premjero spaudimo, pranešė prezidentūra.

Ketvirtadienį ryte Armėnijos ginkluotųjų pajėgų Vyriausiasis štabas išplatino pareiškimą, kuriame pareikalavo premjero N. Pašiniano ir jo kabineto atsistatydinimo, o vyriausybės vadovas šį žingsnį pavadino mėginimu įvykdyti perversmą.

Kiek vėliau N. Pašinianas paskelbė, kad atleido ginkluotųjų pajėgų Vyriausiojo štabo viršininką O. Gasparianą ir pateikė prezidentui pasirašyti atitinkamą dokumentą.

„Projektą išnagrinėjo teisininkai ir ekspertai, ir tuo remiantis buvo priimtas sprendimas, kad [reikalavimas atstatydinti O. Gasparianą] prieštarauja konstitucijai. Armėnijos prezidentas, vadovaudamasis savo konstituciniais įgaliojimais, grąžino įsako projektą su prieštaravimais“, – sakoma prezidentūros spaudos tarnybos šeštadienio pranešime.

Pareiškime pabrėžiama, kad Armėnijos prezidentas nesiima ginti kurios nors politinės jėgos ir kad jis vadovaujasi tik visos valstybės interesais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)