J. C. Zevallosas pripažino, kad jo 87 metų motina ir dar „keli“ jam artimi žmonės buvo paskiepyti „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos dozėmis iš 42 tūkst. dozių siuntos, skirtos sveikatos apsaugos ir senelių namų darbuotojams.

Socialiniame tinkle „Twitter“ skelbdamas apie ministro atsistatydinimą, prezidentas Leninas Moreno (Leninas Morenas) padėkojo J. C. Zevallosui už darbą pandemijos metu, „padėjusį išgelbėti šimtus tūkstančių gyvybių“.

J. C. Zevallosas, kurio atžvilgiu dabar vyksta tyrimas, ministro poste dirbo 11 mėnesių. Jis sakė nusprendęs atsistatydinti dėl „dabartinės politinės situacijos“ ir norėdamas užtikrinti sausį pradėtos skiepijimo kampanijos „tęstinumą“.

Peru ir Argentinoje taip pat kilo pasipiktinimas tuo, kad turtingieji ir įtakingieji galėjo pasiskiepyti be eilės.

Visose šiose trijose valstybėse tarp skiepą be eilės gavusių žmonių minimi mokslininkai, politikai, žurnalistai, sportininkai.

L. Moreno tviteryje tvirtino, kad nė vienas jo šeimos narys ar draugas dar nebuvo paskiepytas.

Maždaug 17,4 mln. gyventojų turinčiame Ekvadore nuo COVID-19 jau mirė daugiau kaip 15 tūkst. žmonių. Užsikrėtimo atvejų bendrai išaiškinta daugiau kaip 281 tūkstantis.

Darbą baigianti vyriausybė sako, kad derasi dėl 20 mln. vakcinų dozių įsigijimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)