„Moksleiviai, darbuotojai ir artimieji, pagrobti iš Kagaros vyriausybinės [fizinių] mokslų kolegijos, atgavo laisvę ir buvo perimti Nigerio valstijos vyriausybės“, – per „Twitter“ parašė gubernatorius Abubakaras Sani Bello.

Gubernatoriaus atstovė spaudai Mary Noel-Berje aujienų agentūrai sakė, kad paleistieji atvyko į Nigerio valstijos sostinę Miną.

Apie šių asmenų paleidimą buvo paskelbta kitą dieną po pranešimo, jog ginkluoti asmenys pagrobė 317 mergaičių iš vienos internetinės mokyklos Nigerijos šiaurinėje Zamfaros valstijoje. Vienas gyventojas sakė, kad užpuolikai taip pat atakavo netoliese esančią kariuomenės stovyklą ir patikros postą, todėl kariai nespėjo sutrukdyti masiniam pagrobimui.

Gerai ginkluotos nusikaltėlių ir kovotojų gaujos šiaurės vakarų ir vidurio Nigerijoje pastaraisiais metais suintensyvino atakas. Per šiuos išpuolius dažnai būdavo pagrobiama žmonių, už kuriuos reikalaujama išpirkos, arba vyriausybė būdavo spaudžiama paleisti kalinamus nusikaltėlių bendražygius.

Gruodį daugiau kaip 300 berniukų buvo pagrobti iš mokyklos Kankaroje, esančioje Nigerijos prezidento Muhammadu Buhari gimtojoje Kacinos valstijoje, kai valstybės vadovas lankėsi tame regione.

Berniukai vėliau buvo paleisti po derybų su vyriausybės pareigūnais, bet šis incidentas sukėlė pasipiktinimą pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)