„Buvo išsamiai aptarti kovos su koronavirusinės infekcijos plitimu klausimai, įskaitant galimybę tiekti rusišką vakciną „Sputnik V“ Austrijai, taip pat pradėti bendrą jos gamybą“, – sakoma Kremliaus pranešime.

Šis pokalbis, kurį, Kremliaus teigimu, inicijavo Austrija, vyko Europos Sąjungai sulaukiant kritikos dėl vangaus masinio skiepijimo, Bendrijai susiduriant su tiekimo problemoms.

Kelios bloko valstybės narės, įskaitant Latviją, Vokietiją ir Ispaniją, sakė, kad būtų suinteresuotos Rusijos vakcina, jei leidimą ją naudoti išduotų Europos reguliavimo institucijos, o Vengrija pati patvirtino šiuos skiepus.

„Sputnik V“ buvo užregistruota Rusijoje pernai rugpjūtį. Iš pradžių daugelis mokslininkų abejojo šio preparato veiksmingumu, nes jis buvo užregistruotas prieš užbaigiant klinikinius tyrimus. Tačiau vėliau autoritetingas medicinos žurnalas „The Lancet“ pranešė, kad šios vakcinos efektyvumas siekia 91 procentą.

Iki šiol „Sputnik V“ patvirtino virš 35 pasaulio šalių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)