Verslininko arešto orderį dar 2018 metų vasarį išdavė JAV Kolumbijos apygardos teismas. Remiantis FTB puslapiu internete, J. Prigožino profilis ieškomų nusikaltėlių sąraše atsirado 2020 metų vasarą. Tik iki pat dabar žiniasklaida apie jo paieškas neskelbė.

Jungtinių Valstijų valdžia J. Prigožino ieško dėl galimo kišimosi į JAV vidaus reikalus, įskaitant ir 2016 metų prezidento rinkimus.

J. Prigožino profilyje FTB nurodoma, kad jis kalba rusiškai, susijęs su Rusija, Indonezija, Kataru ir Estija. Be to, ten publikuojamos ir kelios nuotraukos, nurodyta gimimo data (1961 metų liepos 1-oji), pateikiamas jo išvaizdos aprašymas: liesas, rudos akys.

Pats J. Prigožinas sprendimą jį įtraukti į FTB ieškomų asmenų sąrašą palygino su „raganų medžiokle“.

„Amerikos visuomenę slegia daugybės problemų ir bėdų našta: oligarchai ir politikai baigia išgrobstyti biudžetą, kolosaliam valdžios ir visuomenės susiskaldymui pridengti reikalingas bauginantis priešas. Ir tokiu priešu paversta Rusija“, – verslininką cituoja su juo susijusi bendrovė „Concorde“.

Šių metų sausio pabaigoje „Facebook“ ir „Twitter“ užblokavo asmenines J. Prigožino, už savo glaudžius ryšius su Kremliumi praminto „Putino virėju“, paskyras, pranešė jo kompanijos „Concord“ atstovai.

Pasak jų, paskyros užblokuotos nepaaiškinus priežasties. „Tokiu būdu socialiniai tinklai sureagavo į Jevgenijaus Viktorovičiaus komentaro apie tai, kad JAV prezidentas Joe Bidenas atšaukė Donaldo Trumpo įvestą draudimą translyčiams tarnauti armijoje, publikavimą“, – sakoma pranešime.

Kaip nurodoma socialinių tinklų informacijos centre, sprendimas dėl sąskaitų blokavimo yra galutinis, o jo priežastys nenurodomos saugumo sumetimais.

Spalį Europos Sąjunga paskelbė baudžiamųjų priemonių J. Prigožinui, pravardžiuojamam „Putino virėju“, nes jo įmonė „Concord“ tiekia maistą Kremliui. Jis kaltinamas remiant privačią samdinių armiją „Vagner“ ir tokiu būdu pakertant taiką karo draskomoje Libijoje.

59 metų J. Prigožinui JAV taip pat paskelbė sankcijų už kišimąsi į jų 2016 metų prezidento rinkimus ir už ryšius su „Vagner“, kaltinama samdinių siuntimu į konfliktų zonas Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)