Pernai blokas paskelbė sankcijas 88 asmenims, siejamiems su represijomis, įskaitant A. Lukašenką ir jo sūnų; visiems jiems uždrausta įvažiuoti į Bendrijos teritoriją, jų turtas įšaldytas.

Bendrija šiuo metu svarsto, ar ketvirtą kartą papildyti šį „juodąjį“ sąrašą naujais vardais, A. Lukašenkai atsisakant palikti valdžią, nepaisant plataus priešinimosi jo režimui.

Baltarusiją kelis mėnesius buvo apėmę masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis prezidentas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, rezultatus.

Policija prieš demonstrantus panaudojo gumines kulkas, ašarines dujas ir vandens patrankas; tūkstančiai žmonių buvo sulaikyti.

Baltarusijos valdžia pastarosiomis dienomis smarkiau persekioja oponentus: daugybės žurnalistų, žmogaus teisių gynėjų ir profsąjungų atstovų namuose ir biuruose atliktos kratos.

Praėjusią savaitę ES pasmerkė Minsko vykdomą „gėdingą susidorojimą prieš žiniasklaidą“, Baltarusijos teismui skyrus dvejų metų laisvės atėmimo bausmes dviem televizijos „Belsat“ žurnalistėms, filmavusioms vieną protesto akciją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)