Naujienų agentūros AFP žurnalistas iš mitingo pranešė, kad vienoje centrinių sostinės aikščių susirinko apie 20 tūkst. žmonių.

N. Pašinianas ketvirtadienį pareiškė, kad po pralaimėjimo pernai rudenį Kalnų Karabache vykusiame kare jis svarstė galimybę atsistatydinti.

„Po karo daug galvojau apie atsistatydinimą. Visgi vėliau pasakiau, kad tapau premjeru ne savo valia – taip nusprendė tauta. Ir tauta turi nuspręsti dėl mano pasitraukimo. Tegul tauta pareikalauja mano atsistatydinimo, tegul nušauna mane aikštėje“, – kalbėjo premjeras jo sušauktame šalininkų mitinge sostinės Jerevano centre esančioje Respublikos aikštėje.

N. Pašinianas taip pat patikino savo šalininkus, kad netgi atsistatydinimo atveju neišvyks iš Armėnijos.

Be kita ko, jis paragino kariuomenę vykdyti savo pareigą ir paklusti žmonėms bei išrinktiems pareigūnams.

„Kaip išrinktas ministras pirmininkas įsakau visiems generolams, karininkams ir kariams: dirbkite savo darbą saugodami šalies sienas ir teritorinį vientisumą“, – sakė N. Pašinianas.

Ketvirtadienį Jerevane vienu metu vyksta daugiatūkstantiniai opozicijos, reikalaujančios N. Pašiniano atsistatydinimo, ir vyriausybės šalininkų mitingai.

N. Pašinianas per savo šalininkų mitingą pasiūlė nutraukti protestus ir pradėti dialogą.

„Raginu visas politines jėgas nutraukti protesto akcijas, nepaklusnumo veiksmus ir pradėti pokalbį. Esu pasirengęs rengti konsultacijas net su radikaliausiomis jėgomis“, – pabrėžė premjeras per mitingą centrinėje Respublikos aikštėje.

„Siūlau prezidentui arba pasirašyti dekretą dėl Oniko Gaspariano atleidimo iš ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininko posto, arba jis savo noru turi pasitraukti, o mes pradėtume politinį dialogą“, – sakė vyriausybės vadovas.

Anot premjero, jeigu antivyriausybiniai protestai tęsis, panašias akcijas organizuos ir jo šalininkai.

„Ir jei per jų akcijas skambės neteisėti raginimai, jie bus areštuojami“, – perspėjo N. Pašinianas.

Armėnijos opozicija savo ruožtu pareiškė, kad yra pasirengusi susitikti su ministru pirmininku N. Pašinianu, tačiau tik tam, kad aptartų jo atsistatydinimą.

„Esame pasirengę su juo susitikti tik tam, kad aptartume jo greito atsistatydinimo klausimą. Paliekame jam tokią galimybę“, – opozicijos mitinge sakė opozicinio „Tėvynės gelbėjimo judėjimo“ koordinatorius Išchanas Sagatelianas.

Pasak jo, negalima leisti prasidėti piliečių susirėmimams.

„Pašinianas turi parašyti pareiškimą ir ramiai pasitraukti“, – pabrėžė I. Sagatelianas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)