Nors verslo atstovai trečiadienį išreiškė paramą ekonomikos skatinimo planui, teigdami, kad jo reikia padėti nuo pandemijos atsigaunančiai ekonomikai, respublikonai perspėja dėl demokratų pristatyto lėšų skirstymo plano, kuris yra gerokai platesnio masto nei vien tik parama nuo koronaviruso nukentėjusiems gyventojams ir verslui.

Demokratų kontroliuojamų Atstovų Rūmų daugumos lyderis Steny Hoyeris tvirtino, kad „poreikis paramai dėl COVID-19 išlieka didžiulis“, todėl jis penktadienio balsavimui Atstovų Rūmuose teikia vadinamąjį Amerikos gelbėjimo planą su tikslu netrukus po to priimti jį ir Senate.

Atstovų Rūmų demokratai veikiausiai nenukryps nuo plano, kuriame numatyta skirti tiesiogines išmokas mažiau uždirbančioms šeimoms, pratęsti ir išplėsti paramą bedarbiams, remti smulkųjį verslą, finansuoti valstijos ir vietos lygio kovą su pandemija bei spartinti vakcinaciją nuo COVID-19.

Vis dėlto, Senate situacija yra kur kas įtemptesnė – šiuose Kongreso rūmuose J. Bidenas turės sulaukti visų demokratų palaikymo, antraip planas gali būti nepriimtas.

Senato respublikonų mažumos lyderis Mitchas McConnellas trečiadienį planą pavadino „dar viena skolintų pinigų priešgaisrine žarna“, o kiti respublikonai tvirtino, kad tik 9 proc. iš plane numatytų 1,9 trln. dolerių bus skirti finansuoti sveikatos apsaugos sektorių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)