Baltarusijos informacijos ministerijos tinklalapyje skelbiama, kad į sąrašą įtraukti kanalai NEXTA, „NEXTA Live“, „LUXTA“.

Atitinkamą sprendimą 2020 metų lapkričio 23 dieną priėmė Minsko Partizanų rajono teismas.

Pernai lapkritį generalinė prokuratūra kreipėsi į Lenkijos teisingumo ministeriją su prašymu sulaikyti ir išduoti kanalo NEXTA įkūrėjus Sciapaną Pucilą ir Ramaną Pratasevičių, kad jie būtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

S. Pucila ir R. Pratasevičius figūruoja kaip kaltinamieji baudžiamojoje byloje dėl masinių neramumų Baltarusijoje. Paskelbta jų tarptautinė paieška.

Baltarusijoje ilgiau kaip pusmetį tęsiasi protestai prieš rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, rezultatus.

Baltarusijos saugumo pajėgos ėmėsi griežtų represijų prieš protestuotojus, areštavo daugiau kaip 27 tūkst. žmonių ir privertė opozicijos lyderius palikti šalį.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti. Opozicija jų nugalėtoja laiko politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)