53 metų žurnalistė D. Caruana Galizia, tyrusi korupciją premjero artimiausioje aplinkoje, žuvo 2017 metų spalio 16-ąją sprogus jos automobilyje padėtai bombai.

Populiari žurnalistė, tinklaraštininkė, trijų vaikų motina D. Caruana Galizia, Maltoje vadinta „vienos moters „WikiLeaks“, atskleidė įdarbinimą per pažintis ir nesąžiningumą šalies politiniame ir verslo elite. Ji žuvo netoli savo namų salos šiaurėje.

Jos nužudymas sukėlė tarptautinį pasipiktinimą bei protestus ir išprovokavusio įvykių grandinę, lėmusią premjero Josepho Muscato atsistatydinimą.

Du 37 metų įtariamieji, Robertas Agiusas ir Jamie Vella, buvo apkaltinti trečiadienį, pranešė teisėja.

Kaltinamieji yra žinomi policijai dėl savo ryšių su salos organizuotu nusikalstamumu.

2017 metų gruodį dėl D. Caruanos Galizios nužudymo buvo apkaltinti kiti trys vyrai.

Vienas iš jų, Vincentas Muscatas, antradienį pripažino savo kaltę ir buvo nuteistas 15 metų kalėti. Tai palyginti švelni bausmė; pasak teisėjos, buvo atsižvelgta į ne vienus metus trukusį kaltinamojo bendradarbiavimą su policija.

Šis dramatiškas įvykių posūkis nulėmė, kad vėliau tą pačią dieną buvo areštuoti R. Agiusas ir J. Vella.

Iš pradžių jie buvo areštuoti tyrimo pradžioje, bet vėliau pareigūnai juos paleido.

Trečiadienį abu jie padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą.

J. Vella, kuriam testais nustatytas koronavirusas, teisme pasirodė su visomis asmeninės apsaugos priemonėmis.

Policijos komisaras Angelo Gafa sakė, jog, tyrėjų nuomone, jau yra areštuoti ir apkaltinti visi su žurnalistės nužudymu susiję asmenys.

R. Agiusas, J. Vella ir dar du asmenys trečiadienį taip pat buvo apkaltinti dalyvavimu 2015 metais nužudant teisininką Carmelą Chircopą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)