Tai dar vienas skaudus smūgis skandalų persekiojamai J. Sugos vyriausybei.

Savaitraštis „Shukan Bunshun“ neseniai pranešė, kad Seigo Suga ir kiti „Tohokushinsha Film“ vadovai vaišino Vidaus reikalų ir ryšių ministerijos, reguliuojančios ryšių verslą, pareigūnais.

Trečiadienį ministerija pranešė skyrusi tarnybines nuobaudas, įskaitant algos sumažinimą ir papeikimus, vienuolikai ministerijos pareigūnų. Jie buvo nubausti už tai, kad pažeidė etikos kodeksą, kai leido verslininkams apmokėti prabangias vakarienes ir priėmė dovanas.

Vidaus reikalų ir ryšių ministras Ryota Takeda spaudos konferencijoje sakė, jog labai gaila, kad dėl šio atvejo sumažėjo visuomenės pasitikėjimas vyriausybe. Anot ministro, jis pats trims mėnesiams susimažino atlyginimą ir nurodė ministerijai suburti specialią komisiją šiam atvejui nuodugniai ištirti.

Per ministerijos vidaus tyrimą buvo nustatyta, kad ministerijos pareigūnai laikotarpiu nuo 2016-ųjų iki 2019 metų bent 40 kartų dalyvavo verslininkų apmokėtose vakarienėse ir priėmė dovanų, kurių bendra suma siekia maždaug 600 tūkst. jenų (apie 4 690 eurų).

Šią savaitę Y. Suga atsiprašė už tai, kad jo sūnus vaišino valstybės tarnautojus. Tačiau premjeras pabrėžė, jog yra nesusijęs su sūnaus verslo reikalais ir nežinojo, kad šis vaišina ministerijos pareigūnus.

Valstybės tarnautojų etikos įstatymas draudžia vyriausybės pareigūnams priimti dovanas, paslaugas ar vaišes iš asmenų ar kompanijų, siekiančių jiems palankių sprendimų.

Šis skandalas tikriausiai dar sumažins premjero populiarumą, kuris pastaruoju metu sumenko, gyventojams nepalankiai vertinant jo vyriausybės atsaką į trečią koronaviruso bangą. Daugelis japonų mano, kad premjeras per ilgai delsė imtis priemonių, kai gruodžio pabaigoje vėl smarkiai išaugo sergamumas koronavirusine infekcija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)