Antradienį ryte visoje Estijoje pasikeitė oro sąlygos – ėmė lyti ledinis lietus, todėl keliuose pasidarė slidu. Transporto departamentas pranešė, kad visoje šalyje – sudėtingos oro sąlygos.

Dėl ledinio lietaus visuose valstybiniuose keliuose susidarė pavojingų slidžių atkarpų.

Transporto departamentas informavo, kad vasario 24 d. nuo 9 val. kelių eismo sąlygos jau nebėra tokios sudėtingos, tačiau antrinės svarbos keliuose, ypač su žvirgždo danga, sąlygos tebėra sudėtingos.

Kelių priežiūrai sutelktos visos galimos pajėgos, vis tik prireiks laiko, kol situaciją pavyks stabilizuoti. Taigi, sudėtingos sąlygos vietinės reikšmės keliuose ir keliuose su žvirgždo danga truks mažiausiai dar visą trečiadienį, skelbia delfi.ee.

Nuo vakar 6 val. ryto iki šiandien 6 val. ryto gauti 275 pranešimai apie avarijas. Nukentėjo 5 žmonės. Daugiausia pranešimų – 177 gauti iš Talino.

Antradienio vakarą Talino centrinės ligoninės Skubios medicinos pagalbos skyriaus vadovas gydytojas Martas Poluveeras „Postimees“ teigė, kad skyriuje gydomi 54 žmonės, nukentėję dėl plikledžio: „Įprastai per parą į mus kreipiasi 20 žmonių. O ši diena dar nesibaigė“, – sakė jis.

Skyriaus vadovo teigimu, apie 13 val. greitosios pagalbos skyrius sulaukė apie 50 iškvietimų, visas personalas jau perkrautas.

Iškvietimų skaičius – tris–keturis kartus didesnis nei įprastai.

Į Pohjos regiono ligoninės traumatologinį punktą kas 3–4 minutes kreipėsi pacientai, kuriems po kritimo reikalinga pagalba.

Ligoninės Skubios pagalbos skyriui vadovaujantis gydytojas Vasilijus Novakas patarė žmonėms, ypač vyresnio amžiaus, kuo mažiau eiti į lauką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)