„Šiandien pradėsime skiepyti kiniškomis vakcinomis“, – sakoma per „Facebook“ paskelbtame premjero vaizdo pranešime.

Vengrija, turinti apie 10 mln. gyventojų, „Sinopharm“ užsakė 5 mln. dozių. Anksčiau šį mėnesį šalis taip pat tapo pirmąja ES nare, pradėjusia skiepyti Rusijoje pagaminta vakcina nuo COVID-19 „Sputnik V“.

Planuojama, kad šią savaitę Vengrija galės pirmąja „Sinopharm“ doze paskiepyti 275 tūkst. gyventojų.

Budapeštas dažnai nesutaria su Briuseliu, ypač migracijos klausimais, ir yra ne kartą kritikavęs ES dėl lėto vakcinų tvirtinimo ir pirkimo proceso.

Trečiadienį Vengrijoje patvirtintos dar 102 mirtys nuo COVID-19. Iš viso šalyje mirčių nuo šios ligos skaičius siekia 14 552., o užsikrėtimų ir ligoninėse gydomų žmonių skaičius vasarį pradėjo staigiai augti.

„Vengrijai iškilo trečiosios viruso bangos grėsmė“, – sakė V. Orbanas, ragindamas gyventojus skiepytis.

Vengrai yra vieni vangiausiai besiskiepijančių iš visų ES šalių gyventojų, tačiau pastaruoju metu skiepijimo mastai auga.

Pats V. Orbanas, teigęs, kad norėtų pasiskiepyti „Sinopharm“ vakcina, tvirtino besitikintis skiepo „galbūt kitą savaitę“.

Vengrijoje rengiamų apklausų duomenimis, gyventojai labiausiai nori būti paskiepyti „Pfizer-BioNTech“, po jos seka „Moderna“ ir „AstraZeneca“ vakcinos, o mažiausiai gyventojai pasitiki rusiška ir kiniška vakcina.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)