Aukštojo mokslo ministrė Frederique Vidal sakė, kad artimiausiomis savaitėmis studentų bendrabučiuose ir universitetų sveikatos paslaugų centruose atsiras nemokamų tamponų, įklotų ir kitų mėnesinėms skirtų produktų išdavimo automatų.

Pasak ministrės, vyriausybė siekia, kad nuo kitų mokslo metų pradžios rugsėjį mėnesinėms skirti produktai visiems būtų „visiškai nemokami“.

Lapkritį Škotija pirmoji pasaulyje ėmė užtikrinti galimybes visiems gauti nemokamų mėnesinėms skirtų produktų. Ši programa įkvėpė feministus ir kovotojus su skurdu visame pasaulyje imtis vadinamojo mėnesinių skurdo klausimo.

Anglijoje nemokami higienos produktai yra prieinami visose pradinėse ir vidurinėse mokyklose. Naujoji Zelandija praėjusią savaitę paskelbė, kad taip pat įgyvendins tokią priemonę.

Gruodžio mėnesį Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pažadėjo spręsti „mėnesinių skurdo“ problemą.

Komentuodamas benamių moterų padėtį jis pažymėjo, jog „mėnesinės gatvėje negalint nusipirkti apsisaugojimo priemonių ir išsaugoti savo orumo“ didina jų patiriamą pažeminimą.

Veiksmų dėl nemokamų higienos priemonių studentėms imtasi atkreipus dėmesį į jaunimo skurdą. Buvo paskelbta šokiruojančių vaizdų, rodančių, kad dėl COVID-19 pandemijos vargstantys studentai plūsta į maisto bankus.

Daug studentų sako, kad jiems sunku sudurti galą su galu netekus ne visos dienos darbų dėl sveikatos krizės uždarytuose restoranuose ir kavinėse.