Vakariniame Gvajakilio uostamiestyje saugumo pajėgoms stengiantis susigrąžinti kontrolę susirūpinę artimieji laukė prie kalėjimo pastato, kur, pasak pareigūnų, žuvo 21 žmogus.

Dar 33 kaliniai žuvo Kuenkos kalėjime šalies pietuose ir aštuoni – Latakungos kalėjime Ekvadoro centriniame regione, sakė kalėjimų valdybos SNAI direktorius Edmundo Moncayo (Edmundas Monkajas).

„Norime, kad mums pateiktų žuvusiųjų sąrašą“, – sakė 29 metų Daniela Soria (Daniela Sorija), viena iš maždaug 40 moterų, laukusių prie Gvajakilio kalėjimo.

„Žinome, kad problemos nesibaigė, nes ten kiekvienas turi telefoną, o mano vyras man nepaskambino“, – naujienų agentūrai AFP sakė D. Soria.

Anksčiau ji per susirašinėjimo programėlę „WhatsApp“ gavo savo vyro Ricardo (Rikardo) balso žinutę. Kai moteris ją paleido AFP žurnalistams, girdėjosi, kaip vyras šaukia: „Jie mane nužudys! Ištraukit mane iš čia!“

Ekvadoro prezidentas Leninas Moreno (Leninas Morenas) per „Twitter“ parašė, kad už šias riaušes atsakingos „nusikalstamos organizacijos“ surengusios „smurto veiksmų vienu metu keliuose kalėjimuose“.

Pasak jo, tarnybos „imasi veiksmų kontrolei susigrąžinti“.

Į pagalbą policijai buvo pasiųsta karių.

Viešojo gynėjo biuras, panašus į žmogaus teisių ombudsmeno tarnybą, pareiškė, kad šis smurtas yra „precedento neturinčios žudynės“ ir išreiškė „susirūpinimą dėl nepakankamo saugumo šalyje, padidėjus nusikalstamumui ir smurtui šiose kalinimo įstaigose“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)