Pasak premjero, „jau balandžio pradžioje Latvijoje dominuos britaniškosios atmainos koronavirusas“, kuris, specialistų nuomone, yra kur kas labiau užkrečiamas. „Ar aš teisingai suprantu, kad mes esame ant siaubingo cunamio slenksčio?“ – klausė vyriausybės vadovas.

Ligų profilaktikos ir kontrolės centro epidemiologas Jurijus Perevoščikovas savo ruožtu pareiškė, jog, sprendžiant iš britaniškosios atmainos plitimo kitose šalyse, premjeras yra teisus, bet reikia atsižvelgti į kitokią pradinę Latvijos poziciją.

Pasak specialisto, praėjusią savaitę išanalizavus 96 ėminius britaniškosios atmainos koronavirusas buvo nustatytas 8 proc. atvejų, antrąją vasario savaitę – 3,1 proc., o pirmąją – 1 proc. atvejų. Ekspertas neatmetė, kad po kokių keturių savaičių Latvijoje dominuos ši atmaina.

Katastrofų medicinos centro vadovė Dita Heiberga prognozuoja, kad dėl britaniškosios atmainos koronaviruso plitimo hospitalizuotų pacientų skaičius Latvijoje per 4-6 savaites gali padidėti trigubai.

„Dabar šalies ligoninėse yra apie 850 pacientų, jei jų skaičius artės prie 3 tūkst., tai ligonių bus dvigubai daugiau negu sausio viduryje, kai buvo pikas“, - sakė ji. Todėl jau dabar Latvijos ligoninėse ruošiamos papildomos vietos koronavirusu užsikrėtusiems pacientams.

Latvijoje pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo užfiksuotas praėjusių metų kovo 2 d. Iki šiol Covid-19 jau diagnozuotas 81 793 šalies gyventojams, mirė 1 546 infekuotieji.

Šalyje bent jau iki balandžio 6 d. galios nepaprastoji padėtis.

Latvijoje per praėjusią parą atlikus 12 678 testus nustatyti 669 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, taip pat mirė 24 anksčiau užsikrėtę žmonės, antradienį pranešė Ligų prevencijos ir kontrolės centras.

Ankstesnę dieną buvo skelbta apie nustatytus 274 naujus COVID-19 atvejus ir keturių pacientų mirtį.

Nuo pandemijos pradžios Latvijoje patvirtinti iš viso 82 462 infekcijos atvejai, mirė 1 570 koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Sergamumas COVID-19 per pastarųjų dviejų savaičių laikotarpį Latvijoje siekia 502,9 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Per pirmadienį šalyje buvo hospitalizuoti 84 COVID-19 pacientai, nurodė Sveikatos apsaugos tarnyba.

Per parą ligoninėse gydomų COVID-19 pacientų skaičius sumažėjo nuo 854 iki 830 žmonių. Iš jų 82 asmenų būklė yra sunki.

Nuo pandemijos pradžios Latvijoje iš gydymo įstaigų buvo išrašyta 7 917 koronavirusine infekcija persirgusių pacientų, iš jų 101 – per praeitą parą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)