Kaip informavo naujienų agentūros „Interfax“ žurnalistas, po pasitarimo Aplinkos ministerijoje N. Pašinianas, lydimas gausaus būrio apsaugininkų, patraukė į vyriausybės rūmus, prie kurių susirinkę demonstrantai jį pasitiko įžeidžiamais šūksmais.

Policija ėmė sulaikinėti asmenis, skandavusius įžeidimus premjerui. Kiek vėliau Armėnijos policija informavo, kad buvo sulaikyti 57 žmonės.

Anksčiau buvo pranešta, kad policininkai sumušė opozicinės partijos „Dašnakcutiun“ koordinatorių Išchaną Sagatelianą, kurį ketinta sulaikyti. Virtinė Armėnijos žiniasklaidos priemonių tiesiogiai transliavo vaizdus, kuriuose buvo matyti sukruvintas politiko veidas.

Visgi I. Sagatelianas nebuvo sulaikytas; policininkai, spaudžiami opozicionieriaus šalininkų, jį paleido.

Policija mėgino išvaikyti demonstrantus, kad premjeras galėtų iš Aplinkos ministerijos netrukdomai nueiti į vyriausybės rūmus. Atstumas tarp šių pastatų – maždaug 200 metrų.

Antradienį vakare opozicija rengia eitynes prie policijos ir generalinės prokuratūros pastatų.

Armėnijos opozicija reikalauja N. Pašiniano atsistatydinimo praeitų metų lapkričio, kai premjeras sutiko su trišaliu pareiškimu dėl paliaubų Kalnų Karabache, pagal kurį kelių regiono rajonų kontrolė atiteko Azerbaidžanui.

Šis sprendimas išprovokavo pasipiktinimo bangą Armėnijoje, kur demonstrantai šturmavo ir nusiaubė kelis vyriausybės pastatus.