„Manome, kad pagrįstas Vokietijos tikslas – apsaugoti visuomenės sveikatą pandemijos metu – galėjo būti pasiektas mažiau ribojančiomis priemonėmis“, – sakoma EK laiške Vokietijos ambasadoriui prie ES Michaeliui Claussui.

Į pirmadienį išsiųstą laišką Vokietija turės atsakyti per 10 dienų.

EK turi galimybę pradėti teisinį procesą dėl šio Vokietijos pažeidimo, tačiau tai yra mažai tikėtina pandemijos metu.

Panašių laiškų sulaukė ir Belgija, Vengrija, Danija, Švedija bei Suomija, kurių sienų uždarymams taip pat nepritaria ES.

Vasario 14 d. Čekija, Slovakija ir Austrijos Tirolis buvo įtraukti į Vokietijos „rizikingų teritorijų“ sąrašą, todėl iš šių šalių į Vokietiją negalėjo patekti dauguma žmonių, išskyrus kelias grupes, pavyzdžiui, vilkikų vairuotojus.

Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis anksčiau atmetė Komisijos kritiką dėl kelionių per Vokietijos sieną apribojimų.

Vokietija nuo sausio pabaigos nebeįsileidžia daugumos keliautojų iš šalių, priskirtų vadinamosioms mutacijos zonoms – vietoms, labiausiai paveiktoms naujų, labiau užkrečiamų koronaviruso atmainų. Iš šių valstybių įvažiuoti į Vokietiją leidžiama tik nedaugeliui asmenų: pavyzdžiui, į tėvynę grįžtantiems piliečiams ir būtiniems darbuotojams, tokiems kaip gydytojai.

Europos didžiausiai ekonomikai pavyko perpus sumažinti kas parą nustatomų susirgimų skaičių, prieš daugiau nei du mėnesius įvedus griežtus suvaržymus, įskaitant daugumos parduotuvių, mokyklų ir restoranų uždarymą.

Tačiau pastaruoju metu vis labiau nuogąstaujama, kad teigiamai tendencijai gali pakenkti keliautojai iš pasienio regionų, kur pranešama apie labai aukštus sergamumo rodiklius.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)