31 metų Emma Coronel kaltinama kokaino, metamfetamino, heroino ir marihuanos gabenimu į Jungtines Valstijas, nurodė Departamentas.

J. Guzmanas buvo Sinaloa kartelio, Meksikos vienos liūdniausiai pagarsėjusių prekybos narkotikais grupių, lyderis, kol 2017 metais jis buvo išduotas Jungtinėms Valstijoms. 2019 metų liepą jis buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

Pasak Teisingumo departamento, E. Coronel dalyvavo kartelio veikloje, taip pat galimai prisidėjo prie dviejų sąmokslų padėti J. Guzmanui pabėgti iš kalėjimo Meksikoje. Per pirmąjį tokį mėginimą 2015 metais jam pavyko ištrūkti į laisvę.

Anksčiau nebuvo žinoma, kad JAV valdžia ketino suimti buvusio kvaišalų kontrabandininkų barono sutuoktinę.

Dvynių su J. Guzmanu susilaukusi E. Coronel, turinti ir JAV, ir Meksikos pilietybes, beveik kasdien pasirodydavo Niujorko teisme, kur tris mėnesius buvo nagrinėjama jos vyro byla.

Tuo metu jau buvo įtariama, kad ji prisidėdavo prie J. Guzmano veiklos ir padėjo jam pabėgti iš kalėjimo, tačiau valdžia leido jai laisvai dalyvauti posėdžiuose.

„Tegaliu pasakyti, kad neturiu dėl ko gėdytis. Nesu tobula, bet laikau save geru žmogumi, kuris niekada niekam tyčia nepakenkė“, – pareiškė ji teismui einant į pabaigą.

E. Coronel antradienį turėtų stoti prieš federalinį teismą Vašingtone per vaizdo konferenciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)