„Tarybos nariai sutarė dėl bendro vertinimo, kad Rusija krypsta autoritarizmo link ir tolsta nuo Europos. Ministrai Rusijos pastarojo meto atsakymus ir veiksmus vieningai įvertino kaip signalą, kad ji nesuinteresuota bendradarbiauti su Europos Sąjunga“, – sakė J. Borrellis spaudos konferencijoje Briuselyje, surengtoje pasibaigus Užsienio reikalų tarybos posėdžiui.

„Neabejotina, kad Rusijos požiūris parodė visoms Europos valstybėms – tiek jau įsitikinusioms, kad reikia imtis tolesnių priemonių, tiek delsusioms – kad mūsų santykiai yra konfrontaciniai, nes Rusija to nori“, – pridūrė jis.

J. Borrellis pranešė, kad bloko narių užsienio reikalų ministrai pademonstravo vienybę santykių su Rusija klausimu ir susitarė strategiją Rusijos atžvilgiu grįsti trimis kryptimis pagal 2016 metais priimtus ir ne kartą patvirtintus „penkis principus“.

Pirma, bus stengiamasi atremti Rusijos veiksmus tais atvejais, kai ji pažeidžia žmogaus teises ir teisinės valstybės principus. Antra, reikės atlaikyti Rusijos spaudimą, įskaitant dezinformaciją ir kibernetines atakas, o trečia, bus siekiama bendradarbiauti su partneriais Rusijoje Bendrijai rūpimais klausimais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)