„72-ojoje brigadoje po dviejų priešininko šūvių iš prieštankinio granatsvaidžio... pas mus teikiant medicininę pagalbą žuvo vienas kariškis, o antras buvo sužeistas“, – pirmadienį spaudos konferencijoje Kijeve sakė R. Chomčiakas.

Jis pažymėjo, kad padėtis Jungtinių pajėgų operacijų rajone kontroliuojama, didelių pokyčių nėra.

„Šiandien tęsiasi 211-oji visiško... ugnies nutraukimo režimo para, – sakė R. Chomčiakas. – Atskirose sąlyčio linijos atkarpose esama provokacinių apšaudymų. Šie apšaudymai paprastai suintensyvėja per Trišalės kontaktinės grupės posėdžius. O dabar tai matome... po Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sprendimų įvesti sankcijas atitinkamiems asmenims ar atitinkamoms firmoms.“

R. Chomčiakas provokacijomis pavadino bet kokius kaltinimus, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos nesilaiko ugnies nutraukimo režimo Donbase.

Jis pabrėžė, kad ukrainiečių pajėgos visuomet pasirengusios paleisti atsakomąją ugnį, jei kyla pavojus karių gyvybei ar sveikatai arba jei reikia sulaikyti priešininką nuo bet kokių aktyvių kovinių veiksmų.

Ukrainos vyriausybė su Rusijos remiamais separatistais rytinėse Donecko ir Luhansko srityse kovoja nuo 2014 metų. Šis konfliktas prasidėjo Maskvai anksčiau tais pačiais metais aneksavus Krymo pusiasalį po Kijeve įvykusios proeuropietiškos Maidano revoliucijos.

Nuo tada per konfliktą žuvo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių ir beveik 1,5 mln. turėjo palikti savo namus.

Ukraina ir jos sąjungininkės Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant separatistams į pagalbą karių ir ginkluotės, bet Maskva tokius kaltinimus neigia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)