Laivas išplaukė iš Koks Bazaro Bangladeše prieš dešimt dienų. Sugedus varikliui, laivas jau ilgiau nei savaitę dreifuoja, nurodė JT vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biuras (UNHCR).

Biuras negalėjo pateikti informacijos apie laive esančių žmonių skaičių ar tikslią jo buvimo vietą, tačiau pabrėžė, jog pabėgėliai pranešė, kad laive jau prieš kelias dienas baigėsi geriamo vandens ir maisto atsargos.

“Daugelis yra labai pažeidžiami ir tikriausiai kenčia nuo itin didelės dehidratacijos. Kaip supratome, kažkiek pabėgėlių jau mirė, ir per pastarąsias 24 valandas aukų skaičius išaugo“, – išplatintame pareiškime pažymėjo UNHCR direktorius Azijai ir Ramiajam vandenynui Indrika Ratwatte.

UNHCR kreipėsi į aplink Andamanų jūrą esančių šalių vyriausybes su prašymu padėti rasti laivą ir grąžinti į krantą pabėgėlius. Agentūra nurodė esanti pasirengusi suteikti humanitarinę pagalbą ir pasirūpinti karantino priemonėmis, jei laivas bus rastas.

“Faktas, kad pabėgėliai ir migrantai toliau leidžiasi į pražūtingas keliones, rodo, jog reikalingas skubus ir kolektyvinis regiono atsakas paieškai, gelbėjimui ir išlaipinimui vykdyti“, – pridūrė UNHCR.

Daugiau nei milijonas rohinjų paliko Mianmarą bėgdami nuo persekiojimo ir šiuo metu glaudžiasi perpildytose, varganose stovyklose Bangladeše.

Dažniausiai rohinjai bando pasiekti musulmonišką Malaiziją žmonių kontrabandininkų, žadančių pabėgėliams geresnį gyvenimą užsienyje, laivais .

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)