Prezidentas Joe Bidenas praėjusį mėnesį įspėjo, kad JAV nuo viruso gali mirti „gerokai daugiau“ nei 600 tūkst. žmonių.

Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, sekmadienio vakarą JAV su COVID-19 susijusių mirčių skaičius siekė 498 879. Tuo metu visame pasaulyje infekcijos aukų skaičius artėja prie 2,5 mln.

Šalyje pirmasis mirties nuo COVID-19 atvejis buvo užfiksuotas pernai vasarį, o 100 tūkst. mirčių riba buvo peržengta vos po trijų mėnesių per pirmąją pandemijos bangą, kuri ypač smarkiai paveikė Niujorką. Koronavirusui sparčiai plintant, aukų skaičiai JAV vis augo.

„Tai siaubinga. Tai istorinis momentas. Nematėme nieko panašaus daugiau kaip šimtą metų, nuo gripo pandemijos 1918 metais“, – teigė J. Bideno vyriausiasis patarėjas sveikatos apsaugos klausimais Anthony’is Fauci.

Ekspertas sekmadienį teigė, kad 2022 metais amerikiečiams vis dar gali tekti dėvėti apsaugines veido kaukes, bet pridūrė, kad iki rudens ar kitos žiemos gyvenimas gali sugrįžti į palyginti normalias vėžes.

JAV ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) nurodo, kad šalyje jau daugiau kaip 61 mln. žmonių buvo paskiepyti bent viena vakcinos nuo COVID-19 doze, o 18 mln. – abiem dozėmis. J. Bidenas žadėjo, kad per pirmąsias 100 jo administracijos darbo dienų JAV bus paskiepyta 100 mln. žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)