„Mūsų kovotojai niekada nesutiks dėl pratęsimo, – sakė Talibano atstovas Zabihullah Mujahidis. – NATO, Amerika ir visos pusės priėjo prie išvados, kad, jei jos nori įveikti dabartinę krizę, vienintelis geras sprendimas yra pasirašyto susitarimo įgyvendinimas.“

2020-ųjų pradžioje JAV pasižadėjo išvesti savo karius iki 2021 metų gegužės 1 dienos. Mainais Talibanas įsipareigojo pradėti taikos derybas su Afganistano vyriausybe.

Stebėtojai kaltina Talibaną pažeidus kitus į susitarimą įtrauktus pažadus. Pavyzdžiui, teigiama, kad Talibanas toliau bendradarbiauja su kitomis teroristų grupuotėmis, taip pat teigiama, kad smurto lygis Afganistane išlieka per didelis.

NATO šalys tęs savo misiją Afganistane iki tolesnio pranešimo, ketvirtadienį po konsultacijų sakė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Talibanas ir toliau ieško diplomatinio sprendimo, bet įspėja dėl padarinių, jei susitarimas bus pažeistas.

„Jei, apsaugok Dieve, susitarimas bus pažeistas, tada, žinoma, Afganistano žmonės ginsis, kaip tai darė pastaruosius 20 metų“, – tvirtino Z. Mujahidis, bet pridūrė, kad bet koks sprendimas bus priimtas gegužę, jei tarptautinės pajėgos tuo metu vis dar bus šalyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)