Savaitgalį mieste dėl smarkių liūčių buvo užlieta dešimtys svarbių gatvių, šimtai gyventojų turėjo glaustis laikinose prieglaudose.

Vienas 67 metų vyras šeštadienį buvo rastas negyvas savo užlietuose namuose smarkiai nukentėjusioje pietinėje sostinės dalyje, naujienų agentūrai AFP sakė Džakartos nelaimių padarinių mažinimo agentūros vadovas Sabdo Kurnianto (Sabdas Kurniantas).

Jis pridūrė, kad trys berniukai žuvo nunešti potvynio srautų, be to, nuskendo viena mergaitė.

Indonezijos meteorologijos agentūra perspėjo, kad Didžiojoje Džakartoje – regione, kur gyvena apie 30 mln. žmonių ir lietinguoju sezonu nuolat kyla potvynių – kitą savaitę galima tikėtis tolesnių liūčių.

„Upė išsiliejo iš krantų ir užnešė daug purvo... Patyriau didelių finansinių nuostolių“, – sakė vaisių pardavėjas Ali Fatullah (Ali Fatula) iš Bekasio miesto šalia Džakartos.

Jis sakė, kad vanduo sugadino baldus ir elektroninius prietaisus.

Sabdo Kurnianto nurodė, kad maždaug 1,7 tūkst. žmonių vis dar yra laikinose prieglaudose, bet daug gyventojų jau grįžta į savo namus.

Potvyniai kilo 200 rajonų sostinės regione, o 40 jų sekmadienį vis dar buvo bent 30 cm vandens.

Pernai sausį Džakartoje kilę potvyniai buvo tarp daugiausiai aukų pareikalavusių pastarųjų metų nelaimių. Tuomet liūtys taip pat sukėlė žemės nuošliaužų; sostinėje ir aplinkiniuose miestuose žuvo mažiausiai 67 žmonės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)