Ukrainos vyriausybė su Rusijos remiamais separatistais rytinėse Donecko ir Luhanskos srityse kovoja nuo 2014 metų. Šis konfliktas prasidėjo Maskvai anksčiau tais pačiais metais aneksavus Krymo pusiasalį po Kijeve įvykusios proeuropietiškos Maidano revoliucijos.

Kijevas kaltina Maskvą kurstant konfliktą į Rytų Ukrainą siunčiamais kariais ir ginklais, taip pat vadina separatistus ir jų rėmėjus teroristais.

66 metų V. Medvedčukas, uolus Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas, ne kartą buvo Ukrainoje kaltinamas užsiimantis verslu Rusijoje.

Penktadienį Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos taryba paskelbė sankcijas V. Medvedčukui, jo žmonai Oksanai Marčenko, penkiems Rusijos piliečiams ir 19-ai bendrovių.

„Sankcijos bus taikomos visam Medvedčuko turtui“, – žurnalistams sakė tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas.

Pasak jo, V. Medvedčukas ir O. Marčenko figūruoja baudžiamajame tyrime dėl „terorizmo finansavimo“, bet nepateikė daugiau detalių apie sutuoktinių statusą šioje byloje.

Nuo 2014 metų smarkiai pašlijusius Kijevo ir Maskvos dar labiau pablogino Ukrainos šį mėnesį priimtas sprendimas uždrausti tris prorusiškus televizijos kanalus, siekiant pažaboti Kremliaus propagandos skleidimą.

Šį žingsnį sveikino Vakarų šalys, ypač Jungtinės Valstijos, įvedusios sankcijų V. Medvečukui, kai Maskva aneksavo Krymą.

Pastarosiomis savaitėmis šis V. Putino sąjungininkas taip pat aktyviai ragino Ukrainą patvirtinti rusišką vakciną nuo koronaviruso „Sputnik V“, bet provakarietiška šalies vadovybė pareiškė, kad šis preparatas yra Kremliaus geopolitikos priemonė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)