„Nors (infekcijų) skaičiai stabilūs, tačiau ir toliau lieka aukšti. Be to, nerimą kelia pavojingos koronaviruso mutacijos“, – sakė Sveikatos komiteto pirmininkas Marsas Di Bartolomeo.

„Deja, mes neturime Hario Poterio, kuris išvaduotų mus nuo viruso, vis dar laikančio mus tvirtai savo gniaužtuose, – kalbėjo jis. – Kad galėtume grįžti į įprastą gyvenimą, kurio mes visi norime, dar turime įveikti nemažą atstumą“.

Liuksemburge ir toliau liks uždaryti barai ir restoranai. Be to, nuo 23.00 iki 6.00 val. galios komendanto valanda. Į svečius ir toliau galės užsukti ne daugiau kaip du asmenys iš kito namų ūkio.

Nuo sausio 11 dienos, laikantis griežtų reikalavimų, Liuksemburge veikia parduotuvės. Paisant ribojimų, atviros ir kultūros įstaigos bei sporto klubai. Nuo pirmadienio moksleiviams prasidės kontaktinės pamokos mokyklose.

Liuksemburge praėjusią kalendorinę savaitę naujų infekcijų skaičius šiek tiek sumažėjo. Naujų atvejų, tenkančių 100 000 gyventojų per septynias dienas, rodiklis savaitę nuo vasario 8 iki 14 dienos sumažėjo nuo 182 iki 176, lyginant su ankstesne savaite.

Iki kovo pabaigos Liuksemburgas tikisi paskiepyti 66 500 gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)