Prancūzijoje šiuo metu yra vakcinuojami 75 metų ir vyresni pacientai, taip pat jaunesni medikai ir rizikos grupei dėl medicininių priežasčių priklausantys asmenys.

N. Sarkozy buvo paskiepytas „gydytojo nurodymu“, sakė jo padėjėjas, nenorėjęs viešinti savo pavardės.

Kodėl N. Sarkozy buvo skirtas skiepas, jo padėjėjas nenurodė. Buvęs prezidentas, „kaip bet kuris pilietis, turi teisę į privatų gyvenimą ir teisę neskelbti duomenų apie sveikatą“, nurodė padėjėjas.

Savaitraštis „L'Express“ ketvirtadienį pranešė, kad N. Sarkozy buvo paskiepytas sausį vienoje kariuomenės ligoninėje. Tai sukėlė kai kurių socialinio tinklo „Twitter“ vartotojų nepasitenkinimą ir nuostabą, kaip jam pavyko taip greitai gauti skiepą.

Prancūziją nustebino lėta skiepijimo nuo COVID-19 kampanijos pradžia, nors vėliau skiepijimas įsibėgėjo ir dabar, remiantis vyriausybės duomenimis, šalyje pirmąją vakcinos dozę gavo daugiau nei 2,4 mln. gyventojų. Daugiau nei milijonas iš jų jau paskiepyti dviem dozėmis.

Vyriausybė tikisi kovo pabaigoje – balandžio viduryje jau skiepyti 65–74 metų amžiaus grupę.

Pasak „L'Express“, nekantrumu garsėjantis N. Sarkozy buvo pasipiktinęs lėta skiepų kampanijos eiga ir siūlė įsteigti didžiulius vakcinavimo centrus.

Sveikatos apsaugos ministras 40 metų Olivier Veranas (Olivjė Veranas), kuris pats yra gydytojas ir pasiskiepijo anksčiau šį mėnesį per tiesioginę televizijos transliaciją, ketvirtadienį atsisakė atsakyti į klausimą apie N. Sarkozy paskiepijimo priežastį, motyvuodamas įsipareigojimu saugoti profesinę paslaptį.

Nors N. Sarkozy, prezidento poste dirbęs tik vieną kadenciją 2007–2012 metais, neišbrenda iš teisinių problemų liūno, jis tebėra populiari figūra Prancūzijos dešiniųjų stovykloje.

Kovo 1 dieną teismas skelbs nutartį N. Sarkozy iškeltoje byloje dėl korupcijos. Jei bus pripažintas kaltu, eksprezidentui gali būti skirta iki ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

Tačiau jo naujausi memuarai „Audrų metas“ (Le Temps de Tempetes) praėjusią vasarą ne vieną savaitę laikėsi Prancūzijos perkamiausių knygų sąrašo viršūnėje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)