Žemieji parlamento rūmai 535 įstatymų leidėjams balsavus už, 56 – prieš ir 5 susilaikius, parėmė buvusį Europos centrinio banko (ECB) pirmininką ir jo kabinetą, kuriame dirbs ir technokratai, ir politikai.

Atsižvelgiant į faktą, kad kone visos partijos palaiko M. Draghi, toks Deputatų Rūmų balsavimo rezultatas nebuvo staigmena.

Trečiadienį M. Draghi užtikrintai laimėjo pirmąjį pasitikėjimo balsavimą Senate: aukštieji parlamento rūmai patvirtino naująją vyriausybę 262 balsais prieš 40; du deputatai per tą balsavimą susilaikė.

M. Draghi perima valdžią itin sunkiu laikotarpiu Italijai, kur COVID-19 pareikalavo beveik 100 tūkst. gyvybių ir pernai nulėmė rekordinį 8,9 proc. ekonomikos susitraukimą.

„Mano ilgame profesiniame gyvenime dar nebuvo tokių intensyvių emocijų ir tiek daug atsakomybės kupinų akimirkų“, – per savo inauguraciją sakydamas kalbą Senate pabrėžė 73 metų ekonomistas.

Naujasis premjeras pasižadėjo su koronaviruso epidemija kovoti „visomis priemonėmis“, pradedant nuo greitesnės vakcinavimo programos. Jis taip pat parengė ambicingą reformų planą, atitinkantį Europos Sąjungos lūkesčius.

Parlamento žemuosiuose rūmuose ketvirtadienį M. Draghi sakė, kad jo vyriausybė turės „nuolat į ateitį žvelgiančią viziją“, kuri „tikiu, įkvėps mūsų bendras pastangas įveikti šią sveikatos ir ekonominę krizę“.

Su ES ir JAV glaudžius ryšius palaikančio M. Draghi penktadienį laukia tarptautinis debiutas Italijos ministro pirmininko poste – jis dalyvaus virtualiame Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)