Pakrančių sargyba pranešė gavusi pranešimą apie gaisrą 75 metrų ilgio „Phocea“ kiek vėlia nei 8 val. vietos (2 val. Lietuvos) laiku, kuomet šis laivas buvo prie kurortinės Langkavio salos krantų.

Septyni įgulos nariai buvo išgelbėti nenukentėję, pažymėjo pakrančių apsaugos pareigūnas Mohamadas Zawawi Abdullah, tačiau ugniagesiai vakare tebesigrūmė su liepsnomis.

Keturių stiebų jachta buvo pastatyta garsiam prancūzų buriuotojui Alainui Colas 1976 metais, o praėjusio amžiaus 9-ame ir 10-ame dešimtmetyje priklausė B. Tapie.

Vėliau, žiniasklaidos duomenimis, laivas buvo parduotas vienai turtingai libanietei už 36,5 mln. frankų (7,5 mln. eurų pagal dabartinį kursą).

B. Tapie yra buvęs socialistas ministras, sugebėjęs savo rankomis pastatyti sporto ir žiniasklaidos imperiją, bet vėliau susidūręs su virtine teisinių problemų.

Savo karjeros pradžioje jis praturtėjo perimdamas žlungančių bendrovių kontrolę ir mėgdavo puikuotis savo turtais. Be jachtos, jis taip pat yra įsigijęs futbolo komandą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)