„Nacizmo šlovinimas bet kokia forma Latvijai yra nepriimtinas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius.

V. Solovjovas, žinomas kaip Kremliaus propagandininkas, yra 35 asmenų, kuriems ES sankcijas ragina paskelbti A. Navalno bendražygiai, sąraše.

A. Hitleris „asmeniškai buvo labai drąsus žmogus“, tiesioginiame eteryje kalbėjo V. Solovjovas.

„Kitaip nei šis trumpikių fiureris [A. Navalnas], jis [A. Hitleris] nevengė karinės tarnybos. Per pirmąjį pasaulinį karą jis garbingai kovojo“, – pridūrė laidų vedėjas, turėdamas galvoje opozicionieriaus pareiškimus, kad kai jis praeitais metais buvo apnuodytas ir išvežtas gydyti į Vokietiją, ant jo apatinių drabužių buvo rasta nervus paralyžiuojančios medžiagos „Novičios“ pėdsakų.

E. Rinkevičius sakė, kad ilgą laiką stebėjo V. Solovjovo veiklą ir priėjo išvadą, kad daugelis pastarojo pareiškimų kursto neapykantą – pavyzdžiui, jo komentarai apie įvykius Ukrainoje.

„Šis džentelmenas yra įgudęs vykdyti įvairias dezinformacijos ir propagandos kampanijas. Jo abejotini pareiškimai apie diktatorių Benito Mussolini ir Hitlerį – esą jis buvo drąsus žmogus, kovojęs priešakinėse linijose – yra nepriimtinas nacių ir jų lyderio įvykdytų nusikaltimų šlovinimas. Tokiems žmonėms ne vieta čia, Latvijoje“, – pabrėžė latvių diplomatijos vadovas.

Už grotų dėl įvairių kaltinimų atsidūrusiam rusų opozicionieriui A. Navalnui taip pat inkriminuojamas vieno 94 metų Antrojo pasaulinio karo veterano apšmeižimas. Šioje byloje jam gali būti skirta papildoma bausmė.

44 metų kovotojas su korupcija tą veteraną ir kitus žmones, pasirodžiusius viename Kremliui palankiame vaizdo įraše, išvadino „išdavikais“.

Latvija ir kitos Baltijos šalys labai kritiškai vertina Rusijos sprendimą įkalinti A. Navalną ir malšinti kilusius protestus prieš vyriausybę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (393)