Agentūros pranešime sakoma kad Latvijoje gyvenančių vartotojų duomenys, įskaitant prisijungimo vardus ir slaptažodžius, buvo pavogti naudojantis kenkėjiška programa „Emotet“.

Remiantis nutekintais duomenimis, buvo nustatyta, kad tarp šios kibernetinės atakos aukų esama kai kurių institucijų ir įmonių klientų. Šios institucijos ir bendrovės buvo informuotos apie įsilaužimą, kad galėtų paraginti savo vartotojus pasikeisti slaptažodžius, sakoma „Cert.lv“ pranešime.

„Dėkojame institucijoms ir įmonėms, kad pranešė paveiktiems vartotojams, ir norėtume pabrėžti, kad jos niekaip nėra prisidėjusios prie šio incidento“, – pridūrė „Cert.lv“.

Agentūra priminė vartotojams, kad gavus pranešimą apie įtariamą jų įrenginių užkrėtimą „Emotet“, kiekvienas įrenginys turi būti nedelsiant patikrintas antivirusinėmis programomis, o saugiuose arba patikrintuose įrenginiuose turi būti pakeisti slaptažodžiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)