Drebėjimas įvyko 22 val. 5 min. vietos (20 val. 35 min. Lietuvos) laiku. Drebėjimo epicentras buvo netoli Sisachto kalnuotame rajone Kohgilujės ir Bujer Achmado provincijoje, pranešė JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Buvo sužeisti 32 žmonės, du iš jų sunkiai. Padaryta „daug žalos pastatams, infrastruktūrai ir namams“, pranešė Irano valstybinė naujienų agentūra IRNA.

Pradiniu vertinimu, „78 kaimai patyrė rimtų nuostolių, kai kurie namai visiškai sugriauti“, sakoma pranešime.

Drebėjimas buvo pakankamai stiprus, kad dauguma vietos gyventojų nuspręstų dėl pakartotinių požeminių smūgių pavojaus naktį praleisti po atviru dangumi.

Irane yra keletas didelių tektoninių lūžių, todėl šalyje žemės drebėjimai gana dažni.

Birželio mėnesį per drebėjimą netoli aukščiausio Irano kalno Damavando, esančio į rytus nuo sostinės Teherano, žuvo vienas ir buvo sužeista dar daugiau kaip 20 žmonių.

Pernai vasarį vakarinę Habaš-e Olios gyvenvietę supurtęs 5,7 balo žemės drebėjimas nusinešė mažiausiai devynias žmonių gyvybes kaimyninėje Turkijoje.

2017 metų lapkritį per 7,3 balo žemės drebėjimą vakarinėje Kermanšaho provincijoje žuvo 620 žmonių.

Daugiausiai aukų Irane pareikalavo 7,4 balo drebėjimas, įvykęs 1990 metais šalies šiaurėje. Tuomet žuvo 40 tūkst. žmonių, dar 300 tūkst. buvo sužeisti, o pusė milijono gyventojų liko be namų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)