„Jeigu žinome, kad pagrindiniai naujojo koronaviruso židiniai – namuose ir darbe, tai mums niekaip nepadės tokie ribojimai, pavyzdžiui, pramogų vietose. Turi būti kažkoks realus pagrindimas. Restoranuose viruso židinių nefiksuojama“, – err.ee cituoja Estijos vyriausybės vadovę.

„Pats geriausias variantas – kad darbdaviai savo pavaldiniams pasiūlytų vieną ar kelias savaites padirbėti nuotoliniu būdu. Tai žymiai labiau prisidėtų nuo koronaviruso rodiklių gerėjimo nei sprendimas valanda trumpinti restoranų darbą“, – pridūrė K. Kallas.

Antradienį valdančiajai kadencijai priklausančios Centro partijos pirmininkas Jurijus Ratas pareiškė, kad, remiantis jo vertinimu, esant dabartinei koronaviruso situacijai, tikrai nereikia, kad viešojo maitinimo įstaigos dirbtų iki 21 val. Anot buvusio ministro pirmininko, barų ir restoranų darbo laiką trumpinti būtina.

Estija sausio pabaigoje pradėjo laisvinti karantiną, tačiau pastaruoju metu COVID-19 skaičiai didėja.

Estijoje dienos metu jau nuo sausio 18 d. veikia restoranai, kavinės, parodos, muziejai ir dalis laisvalaikio paslaugas teikiančių įmonių.

Nuo sausio 25 dienos į mokyklas Estijoje buvo leista grįžti visiems mokiniams, o nuo vasario 1-osios pasilinksminimo įstaigos gali dirbti iki 9 valandos vakaro.

Restoranuose prie vieno stalo leidžiama sėdėti ne daugiau kaip šešiems asmenims, o atstumas tarp stalų turi būti ne mažesnis kaip du metrai.

Estijoje praėjusią parą nustatyti 996 nauji užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai, mirė keturi anksčiau užsikrėtę asmenys, penktadienį pranešė Sveikatos taryba.

Per parą buvo atlikta 8 517 koronaviruso testų, 11,7 proc. jų rezultatų buvo teigiami.

Per dvi savaites patvirtintų COVID-19 atvejų, tenkančių 100 tūkst. gyventojų, skaičius dabar siekia 671,95.

Dėl infekcijos šalies ligoninėse šiuo metu gydomi 502 pacientai. 35 pacientai gydomi intensyvios terapijos skyriuose, 18 iš jų reikalingas plaučių ventiliavimas.

Nuo pandemijos pradžios iki šios dienos Estijoje užregistruoti 55 296 koronaviruso infekcijos atvejai, 514 užsikrėtusių gyventojų mirė.

Iki šios dienos šalyje bent viena vakcinos nuo COVID-19 doze paskiepyti 52 263 žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)