Ministras trečiadienį paskelbė, kad derybos su Vokietijos įmone dėl penkių milijonų „Pfizer-BioNTech“ vakcinos dozių užsakymo gruodžio mėnesį buvo nutrauktos, „nes kažkas nenori, kad Taivanas būtų laimingas“.

Chen Shih-chungui išsakius komentarą kilo susirūpinimas dėl to, kad Kinija galimai bando trukdyti Taivanui vykdyti vakcinacijos kampaniją.

Pekinas demokratišką ir atskirą valdžią turintį Taivaną laiko Kinijos teritorija. Kinijos valdžia mėgina Taivaną izoliuoti, pavyzdžiui, neleidžia įsitraukti į Pasaulio sveikatos organizaciją.

Ketvirtadienį paskelbtame pranešime „BioNTech“ teigia, kad vakcinos tiekimo Taivanui klausimas vis dar svarstomas.

„BioNTech“ yra įsipareigojusi žmonėms visame pasaulyje padėti įveikti pandemiją. Ketiname Taivanui tiekti vakcinos dozes, siekdami laikytis visam pasauliui duoto įsipareigojimo“, – teigiama pareiškime.

Taivanas su pandemija susitvarkė neblogai – šalyje užfiksuota mažiau nei 940 COVID-19 atvejų ir devynios mirtys. Tai pavyko pasiekti anksti uždarius sienas, įvedus griežtą karantiną ir vykdant efektyvią kontaktų sekimo kampaniją. Vis dėlto Taivanui sunkiai sekėsi užsisakyti adekvačių vakcinos dozių atsargų, Taipėjus tik neseniai paskelbė per COVAX užsitikrinęs 5 mln. „Moderna“ vakcinos ir 200 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinos dozių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)