Šiame regione susirėmimai tarp abiejų bendruomenių yra dažni. Per naujausius susirėmimus ūkininkai buvo užpulti prie nelegalios kelio užtvaros, naujienų agentūrai AFL sakė M. Maadas.

Pasak jo, vienas ūkininkas žuvo, o dar du buvo sužeisti. Ūkininkai kaltino vietos galvijų piemenis ir pirmadienį juos užpuolė, todėl valdžia atsiuntė karių, kurie tą pačią dieną atkūrė tvarką.

„Per bendruomenių susirėmimus žuvo 35 žmonės, įskaitant vieną karį“, – sakė M. Maadas.

Piemenys ir sėsliai gyvenantys ūkininkai Čado pietuose konfliktuoja labai seniai. Smurtas dažnai prasiveržia dėl to, kad gyvuliai sunaikina pasėlius.

Dėl palyginti švelnaus regiono klimato čia vešinti augalija ištisus šimtmečius vilioja piemenis iš sausringų rajonų sezoniniam gyvulių ganymui. Tarp šių klajoklių yra daug arabų.

Lapkričio mėnesį 22 žmonės žuvo per piemenų ir ūkininkų susirėmimus Kabijos srityje Čado pietuose, o beveik 50 žmonių žuvo per etninius konfliktus Čade gruodžio ir sausio mėnesiais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)