Iš pradžių buvo skelbiama, kad buvo pagrobta šimtai žmonių.

„Jie iš mokyklos pagrobė 42 žmones. Jie pasiėmė 27 moksleivius ir tris mokytojus... taip pat pagrobė 12 mokytojų šeimų narių“, – naujienų agentūrai AFP telefonu sakė Nigerio valstijos vyriausybės atstovas Muhammadas Sani Idrisas.

Pasak jo, vienas moksleivis žuvo.

Šalies prezidentas Muhammadu Buhari ankstesniame pareiškime pasmerkė pagrobimą ir įsakė vykdyti gelbėjimo operaciją, bet nepatvirtino, kiek moksleivių dingo.

„Prezidentas pavedė ginkluotosioms pajėgoms ir policijai nedelsiant ir saugiai grąžinti visus pagrobtuosius“, – išplatintame pranešime nurodė M. Buhari atstovas spaudai Garba Shehu.

Mokykloje buvo buvo užpulta vėlai antradienį; tuo metu joje buvo mažiausiai 650 moksleivių.

„Prezidentas nurodė ginkluotosioms pajėgoms ir policijai užtikrinti skubų ir saugų visų pagrobtųjų sugrįžimą“, – sakoma prezidento atstovo Garbos Shehu pareiškime.

Prezidentas paragino Nigerijos saugumo pajėgas „padaryti visa, ką galima, kad ši saga būtų užbaigta ir kad ateityje būtų išvengta tokių bailių atakų prieš mokyklas“.

Gerai ginkluotos gaujos, veikiančios Nigerijos šiaurės vakaruose ir centriniuose rajonuose, pastaraisiais metais rengia daugiau išpuolių: pagrobimų dėl išpirkos, žaginimų ir plėšimų.

Vos prieš du mėnesius netoliese esančioje Kacinos valstijoje buvo pagrobta per 300 moksleivių.

Vėliau berniukai buvo paleisti, tačiau šis incidentas išprovokavo tarptautinį pasipiktinimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)