Municipalitetas ragina gyventojus būti atsargius ir jokiomis aplinkybėmis nenešti nusilpusių paukščių namo ar į gyvūnų prieglaudas, nes jei pasirodytų, kad šie paukščiai užsikrėtę, visus paukščius namuose ar gyvūnų prieglaudose tektų sunaikinti.

Gyventojams patariama pranešti apie nugaišusius laukinius paukščius Maisto ir veterinarijos tarnybai, kuri vertins kiekvieną atskirą atvejį ir spręs dėl tolesnių veiksmų.

Vasario 10-ąją Maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad dvi nugaišusios gulbės nebylės, rastos viename paplūdimyje Jūrmaloje, sirgo paukščių gripu HPAI. Tai pirmi šalyje užregistruoti laukinių paukščių užsikrėtimo šia liga atvejai.

Vėliau tas pats virusas buvo nustatytas vienai gulbei nebylei kitame Jūrmalos paplūdimyje, dviem gulbėms Lapmežciemo paplūdimyje ir vienam neskelbiamos rūšies vandens paukščiui Jūrmaloje.

HPAI yra viena pavojingiausių gyvūnų ligų, galinti nulemti didelio masto paukščių žūties atvejus. Žmonėms šis virusas nepavojingas, bet gali padaryti ekonominės žalos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)