Pirmadienio vakarą viesulas susidarė valstijos pietinėje dalyje ir labiausiai nuniokojo dvi pajūrio gyvenvietes Bransviko apygardoje.

„Šiuo metu yra trys patvirtinti žūties atvejai ir 10 patvirtintų sužeidimo atvejų“, – sakoma Bransviko apygardos gelbėjimo tarnybų pranešime.

„Manoma, kad šis incidentas paveikė mažiausiai 50 namų, taip pat buvo apgadintos kelios elektros linijos, todėl nutrūko elektros tiekimas“, – pridūrė gelbėtojai.

JAV žiniasklaidos paskelbtose nuotraukose ir vaizdo įrašuose matyti išvartyti medžiai, sugriauti namai ir sudaužyti automobiliai.

Per spaudos konferenciją šerifas Johnas Ingramas sakė, kad „atsigavimo procesas bus ilgas“.

„Nieko panašaus dar nesu matęs“, – jo žodžius citavo JAV žiniasklaida.

Šiuo metu didelę dalį Jungtinių Valstijų tebėra apėmusi žmonių gyvybių pareikalavusi speigo banga, nulemta iš Arkties atslinkusios oro masės, dėl kurios vietomis buvo užfiksuota šalčio rekordų.

Nacionalinė orų tarnyba (NWS) perspėjo, kad Pietų lygumų regione, apimančiame dalį Teksaso, Oklahomos ir Kanzaso, vystosi nauja žiemos audra.

Pirmadienį NWS pranešė apie susidariusią „precedento neturinčią ir plačią pavojingų žiemos orų zoną“, besidriekiančią nuo Ramiojo iki Atlanto vandenyno pakrantės. Dėl potencialiai pavojingų orų buvo perspėti daugiau kaip 150 mln. amerikiečių.

Šalčių banga jau pareikalavo mažiausiai 10 žmonių gyvybių. Ypač nukentėjo regionai, kuriuose sniego ir plikšalos pasitaiko nedažnai.

Tinklalapis „PowerOutage.US“ pranešė, kad vien Teksase be elektros liko daugiau kaip 2,7 mln. žmonių, o Hjustono apylinkėse buvo fiksuota -9 °C temperatūra – gerokai žemesnė už vasario vidutinę žemiausią temperatūrą – 1,1 laipsnio.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)